Учествувајте во Scientix STEM Discovery campaign

2023 STEM Discovery кампањата е заедничка меѓународна иницијатива организирана од Scientix која ги поканува едукаторите, проектите, организациите, библиотеките, училиштата, универзитетите, младинските клубови и сите заинтересирани чинители низ Европа и светот да ја промовираат кариерата и студиите во областите на науката, Технологијата, инженерството и математиката (STEM). Кампањата трае од 1 февруари до 30 април 2023 година, со најмногу активности во периодот од 24 до 30 април. Додајте ја вашата STEM активност на следниов линк: SDC23 (scientix.eu)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *