Добра вест: „СТЕМ aliance – натпреварот IBM“ е продолжен до 31 мај!

Доколку бевте заинтересирани да учествувате во STEM Alliance – IBM SkillsBuild натпреварот, но немавте време, сега имате рок до 31 мај да го поднесете вашиот план за лекција.

Што треба да направите? Креирајте план за лекции кој ја интегрира платформата IBM SkillsBuild, следејќи го дадениот образец и поднесете го вашиот запис во една од трите категории во зависност од тоа кој модул сте го избрале: Дигитална писменост, свесност или професионални вештини. Ако ви требаат инструкции, ќе најдете ресурси на нашата веб-локација кои ќе ви помогнат да го разработите Планот за лекција.

Што е платформата IBM SkillsBuild за студенти и едукатори? Тоа е бесплатна онлајн платформа која е дизајнирана да ја збогати STEM и наставната програма поврзана со работата за ученици (возраст 14+), а истовремено обезбедува можности за професионален развој за наставниците. Која е наградата? Ќе имате можност да освоите до 500 € во ваучери за да купите STEM опрема за вашето училиште. Не двоумете се, учествувајте во натпреварот!