Снимка од вебинарот од 18.05.2022


На 18.05.2022 се реализираше вебинарот „Реализирани активности во рамки на Stem Discovery Campaign” на кој Силвана Бинова ги презентираше двата свои настани со кои таа учествувала во кампањата. Во продолжение можете да ја проследите снимката…

Read More...

СО ВАШИТЕ СТУДЕНТИ ВЛЕЗЕТЕ ВО “STEM ALLIANCE – MINECRAFT: EDUCATION EDITION COMPETITION”!


Дали вие и вашите ученици би сакале да учествувате на натпревар? Што е со создавање свет со Minecraft: Education Edition? Ве покануваме вас и вашиот клас да учествувате во „STEM Alliance – Minecraft: Education Edition…

Read More...

УЧЕСТВУВАЈ ВО 2022 СТЕМ АЛЕЈАНСОТ – КОНКУРСОТ НА IBM: „INTEGRATING IBM SKILS BUILD FOR STUDENTS“


Алијансата STEM и IBM SkillsBuild го организираат „STEM Alliance – IBM Натпреварот Integrating IBM SkillsBuild for Students and Educators“ во рамките на кампањата STEM Discovery 2022 година. За што е натпреварот? Ги повикува наставниците да…

Read More...

МОТИВИРАЈТЕ ГИ ВАШИТЕ СТУДЕНТИ ЗА КЛИМАТСКА АКЦИЈА СО TERRA MISSION ПРЕДИЗВИКОТ


Дали некогаш сте се запрашале како да ги предизвикате вашите студенти да се борат против климатските промени? Придружете се на кампањата за откривање на STEM 2022 и истражете ги образовните ресурси на Life Terra со…

Read More...

ЗАГРЕЈТЕ ГИ ТАСТАТУРИТЕ ЗА ТРКА ЗА НОВИОТ EUROPEANA НАТПРЕВАР ЗА ОБРАЗОВАНИЕ 2022


Во соработка со 2022 STEM Discovery Campaign, Europeana Education Competition 2022 има за цел да ја истакне важноста од интегрирање на иновативни педагошки пристапи во образовните активности, користејќи го дигиталното наследство на уметноста и науката….

Read More...

Подгответе се натпреварот professionals go back to school and STE(A)M IT 2022!


Во рамките на STEM Discovery Campaign 2022, the STE(A)M IT проектот и STEM Alliance имаат организирано “STE(A)M IT Competitions 2022” и “Professionals Go Back to School Competition” за да ги вклучат најдобрите практики во STEM наставата…

Read More...

Вклучете се во SDC22


2022 STEM Discovery Campaign е меѓународна заедничка иницијатива организирана од Scientix која поканува проекти, организации, библиотеки, училишта, универзитети и младински клубови низ Европа и ширум светот да ги промовираат кариерите и студиите во областите на…

Read More...

Снимка од вебинарот „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“ на 15.12.2021


На 15.12. 2021 се одржа последниот вебинар од серијата вебинари на тема „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“ на кој презентер беше Никола Делевски проф. по физика. Проследете ја снимката од вебинарот: Во…

Read More...

Последен вебинар од серијата вебинари „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“


На 15.12.2021 (среда) со почеток од 19 часот ќе се реализира четвртиот и последен вебинар за оваа година на тема „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“. Вебинарот се реализира со поддршка на Scientix….

Read More...

Снимка од вебинарот „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“ одржан на 29.11.2021


На 29.11.2021 се реализираше третиот по ред вебинар од серијата вебинари „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“. На вебинарот презентерки беа Биљана Стојановска ООУ “Св. Кирил и Методиј” Центар – Скопје и Билјана…

Read More...