Снимка од вебинарот реализиран на 26.05.2021


На 26 мај се реализираше последниот вебинар за оваа учебна година на тема: „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“ кој се организираше во соработка со…

Read More...

Снимка од вебинарот реализиран на 19.05.2021


На 19.05.2021 се одржа третиот вебинар на тема „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“. Вебинарот се реалилзираше во соработка со Scientix. На вебинарот Анкица Спасова…

Read More...

Последен вебинар на тема „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“


Ви го најавуваме последниот вебинар од серијата вебинари „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“, кој истовремено е и последен оваа учебна година. Наши презентери се:…

Read More...

Трет вебинар на тема „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“


На 19 мај со почеток од 18 часот ќе се реализира третиот вебинар во соработка со Scientix на тема „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“….

Read More...

Реализиран вебинарот„Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“


На 12 мај беше реализиран вебинарот „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“. На вебинарот презентерките Зорица Милкова и Елена Апостолова презентираа неколку алатки кои може…

Read More...

Реализирана дводневна работилница на тема „Формативно оценување во СТЕМ предметите при онлајн наставата“


На 10 и 11 мај се реализираше работилница во соработка со Scientix на која се разгледуваа можностите за формативно оценување во онлајн наставата. Работилницата на водеа: Маја Виденовиќ и Ѓорѓина Димова. На работилницата учествуваа 34…

Read More...

Снимка од вебинарот „Реализирани СТЕМ активности за време на Stem discovery Campaign”


На 05.05.2021 се одржа вториот вебинар на тема  „Реализирани СТЕМ активности за време на Stem discovery Campaign” поддржан од Scientix. Снимката од вебинарот може да ја погледнете тука.   Тука можете да ја преземете и…

Read More...

Вебинар „„Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“


На 12 мај со почеток од 18 часот ќе се реализира вториот вебинар на тема „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“. Истиот се реализира во…

Read More...

Учествувајте на единствениот натпревар “The Three Rs in Education Competition for Teachers 2021”


Натпреварот „The Three Rs in Education Competition for Teachers 2021”натпревар во образованието за наставници 2021“ ги охрабрува наставниците да создаваат и тестираат материјали што вклучуваат алтернативи на тестирање животни во науката, правејќи ги лекциите и…

Read More...

Снимка од вебинарот „Реализирани СТЕМ активности за време на Stem discovery Campaign”


На 28 април се одржа вебинарот „Реализирани СТЕМ активности за време на Stem Discovery Campaign” поддржан од Scientix.                                  …

Read More...