Излезе 5-тата епизода на Scientix TV!

На 3 октомври беше објавена 5-тата епизода од Scientix TV. Темата на овој месец е извонредно образование.

Àgueda Gras-Velazquezз, раководител на Одделот за научно образование на European Schoolnet го интервјуираше Dr. Tunç Erdal Akdur, координатор на проектот во турското Министерство за национално образование. Под координација на Dr. Tunç Erdal Akdur , 28 наставници од 14 училишта во Турција се приклучија на проектот ARETE финансиран од ЕУ, кој ги тестираше апликациите за проширена реалност за географија и геометрија.

Во емисијата, координаторката на STEM Алијансата, Ivana Kovac, разговараше со Brian Moynihan, менаџер за глобални решенија за образование за Lenovo и Elliott Levine, директор за светско образование за Qualcomm Technologies за додадената вредност на извонредната технологија за резултати од учењето. Понатаму, Nikki Medanovic, службеник за комуникации на еТвининг, направи обиколка на лаборатории за училниците во иднината во European Schoolnet и разговараше со Teresita Gravina, амбасадорка на Scientix која ја примени апликацијата за проширена реалност за часови по географија во Италија.

Целосната епизода можете да ја погледнете овде и не заборавајте да ни ги споделите вашите размислувања користејќи го хаштагот #ScientixTV.

На авторите на најдобрите коментари ќе им бидат доделени тетратки за бесконечност на Scientix.