Кампањата за видливост #scientixambassador достигна 100 објави

Пред еден месец го објавивме Повикот за кампањата за видливост #ScientixAmbassador. Иненадени сме од тоа колку заедницата реагираше, откако доби стотици записи. Кампањата за видливост #ScientixAmbassador, или #SAViC, сега ги достигна првите 100 објави на Твитер и Фејсбук.

Кампањата #ScientixAmbassadorVisibility има за цел да ги промовира и да им даде видливост на сите амбасадори на Scientix на социјалните мрежи. Како? Преку сведоштва направени со цитат (до 220 знаци) и слика (обична позадина и снимка до половина) испратени од самите амбасадори на Scientix. Цитатите имаат за цел да го пренесат влијанието што да се биде амбасадор на Scientix го донесе или ќе го донесе во професионалниот живот на учесниците. Фокусирани на можностите за вмрежување, пристап до ресурси, настани за обука и многу повеќе, цитатите имаат тенденција да покажат колку се горди амбасадорите на Scientix во својата улога. Меѓу нив, можеме да најдеме многу интересни образовни сознанија – за комбинацијата на STEM и не-STEM предмети, на пример – и референци за важноста на STEM образованието за иднината на учениците.

Досега, Кампањата беше многу добро прифатена. Ја изнесе страста на многу амбасадори на Scientix кои често се поддржуваа еден со друг, и поттикна чувство на заедница меѓу нив. За да ја прославиме оваа прва пресвртница, сега размислуваме да создадеме дополнителен тип на содржина, повеќе „групна“ и специфична за социјалните медиуми.

За да ја проверите кампањата, следете го хаштагот #ScientixAmbassadorVisibilityCampaign на нашите канали на Facebook (и Група и страница) и Твитер.