Видеа од „5+ Фамилија“ инспирирани од едукативните дигитални игри креирани од учениците

Во рамките на проектот „Користење на игри за учење за сајбер-безбедност и справување со дезинформации“, финансиран од Американската Амбасада во Скопје, започна соработката на Центарот за иновации и дигитална едукација Диг-Ед и ОХО продукција. ОХО продукција разви приказни за три едукативни видеа од „5+ Фамилија“ инспирирани од едукативните игри и видеата креирани од учениците, ги продуцираше истите и ги сподели преку најразлични канали на дистрибуција

Може да ги погледнете ови игри и вие да начите за сајбер-безбеднот и справување со дезинформации.