Науката е прекрасна! Ги повикува наставниците и истражувачите да се здружат и да создаваат материјали за учење

Европската комисија ги повикува и наставниците да влезат во светот на истражувањето, а научниците од MSCA да влезат во светот на основното и средното образование.

Натпреварот „ЕКСПЕРТИМЕНТ за училницата“ ќе им даде на наставниците и научниците ретка можност да се здружат во нивната предметна област и да создаваат материјал за учење. Заедно можете да развиете предлог за експеримент, квиз, игра или комбинација од нив или која било друга активност за која гарантирано ќе има реална апликација.

Најдобрите три предлози ќе бидат професионално изработени од Генералниот директорат за образование, млади, спорт и култура на Европската комисија, преведени на неколку јазици на ЕУ и истакнати на „Науката е прекрасна“ на Комисијата! веб-страница. Дополнително, часовите на трите избрани прилози ќе бидат поканети на Науката е прекрасна! изложба што се одржува во Брисел во март 2023 година, давајќи им единствена можност да се вклучат со 100 истражувачи од цела ЕУ. Но, може да има мало изненадување и за други придонеси.

Заинтересирани? Регистрацијата и за наставниците и за истражувачите ќе биде отворена од 7 ноември до 1 декември 2022 година. Откако ќе заврши регистрацијата, ќе можете да ги видите, контактирате и усогласите со истражувачите или наставниците на MSCA. Сите предлози ќе треба да бидат поднесени до 9 јануари 2023 година.

Кликнете овде за да дознаете повеќе или да се регистрирате за натпреварот!