Не го пропуштаје курсот “Integrated STEM teaching” MOOCS!

Scientix, STE(A)M IT и European Schoolnet Academy ‘Integrated STEM teaching’ MOOCs курсот почнува на 25 октомври 2021! Со овој курс, наставниците во основните и средните училипта ќе имаат можност да ги подобрат нивните наставни вештини на следно ниво со совладување на STEM знаењата преку соработка помеѓу индустријата и образованието,ќе научат за иновативните педагогии, и ќе откријат како да го развијат и да го имплементираат STEM интегрираниот план за лекции! Но, тоа не е се! Врз база на повратната информација на учесниците од минатата година и врз база на новите елементи на интегрираното STEM образование, содржината на курсевите на учесниците им нуди подобрување на најдобрите можни искуства за учење!

“Integrated STEM Teaching” MOOCs беа организирани за прв пат во 2020 од STE(A)M IT, Scientix и European Schoolnet Academy, надминувајќи ги сите очекувања со 1170 учесници од основните училишта и 1265 од средните училишта. STE(A)M IT, Scientix и European Schoolnet Academy го организираат курсот повторно во октомври 2021со цел да им овозможат на наставниците да го развијат нивното интегрирано STEM искуство.

“Integrated STEM Teaching” курсот ќе се реализира на Англиски јазик во две верзии: една за наставниците од основните училишта и една за професорите од средните училишта! Ве очекуваме, ова е последниот повик за реагистрација: https://bit.ly/rerun-steamit-MOOCs.