Онлајн трибина „Дали можеш да бидеш иновативен“

Трибината “Можеш ли да бидеш иновативен“ организирана од ДИГ-ЕД во рамките на Глобалната недела на претприемништвото се одржа на 16.11.2020. Голема благодарност до панелистите Весна Николовска, Елизабета Секирарска и Владимир Трајковиќ кои уште еднаш покажаа дека наставниците/професорите секогаш ќе изнајдат начин за на учениците да им го приближат предметот кој го предаваат, во овој случај претприемништвото. Се разговараше за предизвиците, моменталните состојби со претприемништвото и иновациите во образовниот систем.

Во продолжение погледнете ја снимката од трибината: