Подгответе се натпреварот professionals go back to school and STE(A)M IT 2022!

Во рамките на STEM Discovery Campaign 2022, the STE(A)M IT проектот и STEM Alliance имаат организирано “STE(A)M IT Competitions 2022” и “Professionals Go Back to School Competition” за да ги вклучат најдобрите практики во STEM наставата и да ја направат STEM достапна за сите. Приклучете се на натпреварите за интегрирани наставни практики за основно и средно со “STE(A)M IT Competitions 2022”!

“STE(A)M IT натпреварите 2022” за наставниците од основните училишта (ученици на возраст од 4-12 години) и наставниците од средните училишта (ученици од 13-18 години) ќе им помогнат на наставниците да ги развијат своите интегрирани наставни практики!

Секој од двата натпревари е поделен на три текови:

Тек 1 – Ги поканува наставниците да поднесат ново сценарио за учење за интегрирана STEM учење со примена на STE(A)M IT Шаблон што не е испробан со студенти.

Тек 2 – Ги поканува наставниците да поднесат ново сценарио за учење за интегрирана STEM настава користејќи го шаблонот STE(A)M IT испробан со учениците (т.е., ќе го поднесете вашето сценарио за учење и приказна за имплементација објаснувајќи како се одвивало со вашите ученици).

Тек 3 – Ги поканува наставниците да испробаат едно од единаесетте оригинални сценарија за учење STE(A)M за IT на час и да објаснат како се одвивало со Приказна за имплементација.

Направете ја интеграцијата на STEM темите за кариера во класот подостапна со поканување на STEM професионалци во вашата училница….

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *