СО ВАШИТЕ СТУДЕНТИ ВЛЕЗЕТЕ ВО “STEM ALLIANCE – MINECRAFT: EDUCATION EDITION COMPETITION”!

Дали вие и вашите ученици би сакале да учествувате на натпревар? Што е со создавање свет со Minecraft: Education Edition?

Ве покануваме вас и вашиот клас да учествувате во „STEM Alliance – Minecraft: Education Edition Competition“, кој ќе трае од 1 март до 30 април 2022 година во 23:59 часот по средноевропско време, под тема „Активен граѓанин: Градење за мир“.

Натпреварот ги повикува наставниците и едукаторите кои ги учат учениците во основните и средните училишта во Европа да го интегрираат Minecraft: Education Edition во нивната настава. Она што ќе треба да направите е да го поделите вашиот клас во групи од најмногу пет студенти и да поднесете видео од 90 секунди со турнејата низ светот на Minecraft: Education Edition што вашите ученици го создале. Меѓу најдобрите пријавени, ќе има шест победнички тимови во секоја од двете категории:

Ученици на возраст од 13 или помлади

Ученици на возраст од 14 или постари

Наградите за првите двајца победници од секоја категорија ќе се состојат од промотивно видео, како и од различни производи на Minecraft. Наградата за третото место за секоја категорија ќе се состои од производи од Minecraft.

Дали сте желни да учествувате? Посетете ја веб-страницата на натпреварот!

Со нетрпение ги очекуваме вашите Minecraft worlds!