Учествувајте во STEM Алијансата – GSMA натпреварот: предизвикот на m училиштата

Во рамките на кампањата „Враќање во училиште“ 2022 година, STEM Алијансата и GSMA го организираат „STEM Алијанса – GSMA натпреварот: Предизвикот на m училиштата“.

Конкурсот ги повикува наставниците и воспитувачите од основните и средните училишта во Европа да интегрираат избрани активности од два модула mSTEAM во нивните активности во училницата. На овој натпревар може да учествуваат наставници и воспитувачи со ученици од следните возрасни категории: 9 до 11 години и 12 до 14 години.

Целта на натпреварот е да се создаде проект во училница (во форма на PowerPoint презентација) кој ќе ги демонстрира вештините за критичко размислување и решавање проблеми на студентите при завршување на задачите од избраниот модул. Победничките наставници ќе добијат ваучер (дебитна белешка) од 500 евра за активност за професионален развој по свој избор во родната земја. Дали сакате да знаете повеќе? Прочитајте овде!