Јавна онлајн трибина на тема „Дигитализација и образование“

Tрибината на тема „Дигитализација и образование“ имаше за цел да покрене прашања за постоечките, како и да понуди нови предлог-решенија и модуси за дигитализација на образованието, имајќи ги предвид искуствата од изминатите месеци и плановите за претстојната нова учебна година. Претставува огромна чест тоа што Диг-Ед ја хостираше оваа онлајн трибина на која воведен говор имаше Претседателот на Република Северна Македонија, г-дин Стево Пендаровски, а говорници беа:
Министерката за образование и наука, г-ѓа Мила Царовска
Проф. Д-р Владимир Трајковиќ од ФИНКИ
Проф. Д-р Никола Стиков од Политехничкиот факултет во Монтреал
г-дин Пеце Талески, извршен директор на ОХО.

Модератор на трибината беше проф. д-р Владимир Трајковиќ кој со своите прашања успеа да поттикне дискусија во однос на актуелните прашања во државата поврзани со дигитализацијата на образовниот процес.  Погледнете ја целата онлајн трибина

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *