2021 Денови на СТЕМ кариери: инспирирање на идните генерации за вештини и работни места во иднина

Главен настан во кампањата Назад во училиште, во организација на STEM Alliance оваа година беше 2021 Денови на СТЕМ кариери, кој ги инспирираше наставниците да го поттикнат интересот кај учениците за СТЕМ предметите преку низа на вебинари. Повеќе од 300 слушатели се приклучија на овие онлајн настани, потенцирајќи ја важноста на СТЕМ образованието за вештините и работните места во иднина

Коорганизирани од STEM Alliance и STE(A)M IT проектите и поддржани од Scientix, вебинарите покриваа широк ранг на теми поврзани со СТЕМ образованието а објаснети од експерти, претприемачи и партнери на индустријата, поврзувајќи го на тој начин училиштето со работните места. Ако ги пропуштивте овие онлајн настани може да најдете повеќе информации на следниот линк:

http://www.scientix.eu/news/news-all/news-detail?articleId=1112735