Scientix TV ја емитува шеста епизода за едукација за животната средина

Шестата епизода на Scientix TV се емитува сега. Темата на овој месец е едукација за животната средина.

Во оваа епизода ќе го слушнете Франсеск Баро, координатор на активности за проектот COOLSCHOOLS во Белгија; Тулија Уршиц, наставничката од Италија која имплементирала решенија засновани на природата во училницата и Дејдра Периш Вилијамс, лидер за глобална корпоративна општествена одговорност во Trane Technologies.

Можете исто така да дознаете повеќе за новиот проект NBS EduWORLD, претстојните активности и забавниот и лесен експеримент за тестирање на NBS со студенти!

Гледајте ја целата епизода овде и не заборавајте да ни ги споделите вашите размислувања користејќи го хаштагот #ScientixTV.