STEM Discovery кампањата за 2022 година завршува наскоро, затоа поставете го вашиот проект на мапата!

Дали имате нешто возбудливо да споделите со вашите врсници во училиштето? Зошто да не го внесете во кампањата за STEM discovery во 2022 година? Можете да допрете до десетици илјади колеги, па дури и да освоите фантастични награди!

2022 STEM Discovery кампањата е голема меѓународна иницијатива организирана од Scientix која поканува проекти, организации, библиотеки, училишта, универзитети и младински клубови низ Европа и ширум светот да ја споделат својата работа во областите на науката, технологијата, инженерството и математиката (STEM).

Темата за кампањата за 2022 година е STEM за сите. Ова значи дека кампањата ги охрабрува едукаторите и образовните организации да составуваат настани и активности кои го прават STEM достапен за секого. Кампањата трае од 1 февруари. Досега привлече:

-Речиси 800 активности од повеќе од 30 земји

-Повеќе од 12.000 наставници и речиси 70.000 ученици, во повеќе од 4.500 училишта

-72 партнерски организации

Кампањата ќе го достигне својот максимум во последната недела од април, што е недела на откривање на STEM. Проверете ја страницата на кампањата за ажурирања за многу настани во последен момент! Придружете ни се сега, внесете ја вашата активност овде!