Излезе новиот Scientix TV!

На 29 април, беше промовиран пилотот на Scientix TV, првото шоу каде што можете да го погледнете светот преку STEM очилата. Создаден е од соработката со засегнатите страни во образованието, како што се индустријата и наставниците, ова шоу има многу цели. Со цел пред сè да им се заблагодари на сите наставници кои секојдневно се стремат да го подобрат STEM образованието, Scientix TV станува место за состаноци за споделување и, што е најважно, забава.

Секој месец, програмата ќе покрива различна тема за STEM, почнувајќи од STEM кариери до вештачка интелигенција, избрани заедно со нашите главни чинители, наставниците. Секоја емисија ќе трае околу дваесет минути и ќе вклучува интервјуа, панел дискусии, натпревари и многу активности поврзани со STEM образованието.

Покрај тоа, Ивана Ковач, координатор на STEM Alliance, зборуваше за натпреварот SkillsBuild (SDC) на IBM и STEM Alliance, а Исидора Салим го претстави развојот на SDC низ годините и не изненади со откачен научен експеримент. Публиката исто така беше поканета да учествува на Кахут.

Погледнете ја епизодата овде и кажете ни што мислите!