МОТИВИРАЈТЕ ГИ ВАШИТЕ СТУДЕНТИ ЗА КЛИМАТСКА АКЦИЈА СО TERRA MISSION ПРЕДИЗВИКОТ

Дали некогаш сте се запрашале како да ги предизвикате вашите студенти да се борат против климатските промени? Придружете се на кампањата за откривање на STEM 2022 и истражете ги образовните ресурси на Life Terra со првиот Terra Mission Challenge, натпревар за ученици од основните и средните училишта.

„Terra Mission Challenge“ има за цел да ги популаризира материјалите за учење на Terra Mission, да промовира споделување на најдобрите практики и да мотивира за активности за поддршка на одржливоста меѓу наставниците од основните и средните училишта и нивните ученици. Конкурсот нуди три различни текови:

Тек 1: Terra mission во училницата – Поднесете ново сценарио за учење на теми од Terra mission.

Тек 2: Идеја за Terra mission – Испратете ги идеите на вашите студенти за да најдат иновативни начини за решавање на проблемите со одржливоста.

Тек 3: Активност на Terra Mission – Поднесете ја вашата приказна за имплементација и кажете ни како функционираше Terra Mission: Educational Pack во вашата училница.

Натпреварот трае од 1 февруари до 30 април 2022 година и е отворен за сите наставници од основните и средните училишта кои учествуваат во кампањата за откривање на STEM 2022 година, која е заедничка меѓународна иницијатива организирана од Scientix која ги поканува проектите, организациите, училиштата и сите образовни чинители околу светот да ги прослави кариерите и студиите во областите на науката, технологијата, инженерството и математиката (STEM).

Победниците на овој натпревар ќе бидат поканети да учествуваат во многу важни активности за дисеминација, едукативни иницијативи и можности за обука организирани од Life Terra или Scientix, добивајќи огромна видливост за вас и вашето училиште. Откријте како да се приклучите на Terra Mission Challenge овде.