Навигаторот за отворено образование, дизајниран од наставници, за наставници

Во изминатата година и половина „Make It Open“ работи со наставници, креатори на политики и родители за да го креира новоиздадениот Open Schooling Navigator, платформа која им овозможува на наставниците – нови и искусни – да истражуваат отворено бразованиее, да дознаат што е тоа, да работат самите отвораат школски проекти во нивната училница и откриваат нови начини за вклучување во заедницата преку решавање на проблеми од локален карактер.

Навлеговме малку подлабоко во идејата зад оваа платформа, разговарајќи со WAAG, кој го предводеше создавањето на оваа платформа и кој ни даде дополнителни сознанија за нејзиниот дизајн и уникатните функционалности, особено за начините на кои платформата е прилагодлива, достапна и функционална. Како што рекоа, осум години WAAG „го става образованието на производителите на мапата во Холандија“. Оттаму, тие ги „носат работите чекор понапред“ со тоа што придонесуваат во проектот „Make It Open“ и водат кон создавањето на „Make It Open Navigator“, алатка направена од наставници, за наставници.

За да ги откриете овие карактеристики и повеќе од тоа, посетете го новиот „Make It Open Navigator“ овде и ако сте училиште што би сакало да се вклучи во дополнително тестирање на овие алатки за отворено школување, Make it Open Hubs ќе ве контактира.