Новиот STEM кој произлезе од MOOC од Scientix е отворен за регистрација!

Scientix има нов онлајн курс, инспириран од овогодинешната кампања на STEM „STEM за сите“, помагајќи им на едукаторите од предшколска воздраст, на наставниците од основните и средните училишта да ги подобрат своите предмети со STEM теми.

STEM кој е произлезен од MOOC ќе им помогне на наставниците да научат како да го интегрираат STEM (наука, технологија, инженерство и математика) во нивните лекции кои не се STEM (хуманитарните науки, уметностите, литературата и менаџментот) и да им помогне на учениците да развијат длабоки научни, математички и вештини за решавање проблеми.

Наставниците ќе истражуваат практични активности и идеи во STEM училницата, поврзани со реални проблеми. Курсот ќе ги води низ примери на часови за STEM создадени и тестирани од други наставници, ресурси и предизвици за да ги зголемат знаењата и вештините на учениците потребни за иднината.

Курсот е организиран околу принципот на учење од врсници, со содржина на курсот дизајнирана да стимулира размислување и дискусија, така што учесниците можат да учат едни од други, да разменуваат искуства и идеи. За да го завршат курсот, од учесниците се бара да поднесат сценарио за учење и да ја прегледаат работата на нивните врсници. За да се олесни соработката, формирана е затворена група на Фејсбук.

Регистрирајте се за #STEMOoutoftheBox MOOC.