Нов повик за студенти по природни науки кои сакаат да бидат учители во меѓународни училишта

Универзитетот за применети науки во северна Холандија (Гронинген) etherlands (Groningen) има потреба од студенти кои се приклучат на нивната меѓународна програма Образование за наставници за средни училишта (ITESS). Оваа диплома има за цел да ги подготви студентите за работа со големо значење и авантуристичка кариера во светот на меѓународните училишта кој брзо се менува.

За оваа намена, ITESS дизајнира успешна и оригинална наставна програма по природни науки со интегрирана педагогија низ целата програма. Дипломата се заснова на претходното знаење на студентите и се фокусира на обука за дидактички вештини за да може да го изучуваат концептот на природните науки. Исто такак, студентите имаат постојан предизвид да се соочуваат со глобалните прашања во нивната идна училница и примена на нивното знаење во пракса.

Универзитетот нуди интегрирана наставна програма за природни науки и настава со:

  • Единствена, четиригордина програма на прв циклус насочена конкретно кон меѓународно образивание;
  • Висококвалификуван наставник подготвен да работи во различни меѓународни училишта;
  • Наставна пракса во меѓународни училишта во Холандија, Европа и пошироко;
  • Ослични можности во поле за работа кое брзо се шири;

За повеќе информации кликенете на линкот: click on this link.