Објавена нова ТВ епизода на Scientix!

По топлиот прием на пилотот на Scientix TV во април, тимот на Scientix произведе втора епизода од STEM ток-шоуто, објавено на 31 мај. Како и секогаш, програмата го нагласува STEM образованието од гледна точка на наставниците, индустријата и министерствата за образование.

Врз основа на придонесот од наставниците, темата за оваа епизода беше Мотивација: како се мотивирате себеси во напорното поле на STEM образованието, како надворешните фактори како што се наградите можат да ги мотивираат наставниците и што индустријата може да понуди за да ги мотивира наставниците. За околу 20 минути исполнети со интервјуа, дискусии, презентации и домашни експерименти, емисијата имаше за цел и да едуцира и да забавува.

Епизодите ќе се објавуваат месечно. Тековната епизода можете да ја погледнете овде. И ве молиме користете го хаштагот #ScientixTV за да не известите што ви се допаднало (или не), да ни испратите предлози за идни епизоди или само да кажете здраво!