Создавање на иноватори за иднината од денешните тинејџери

Охрабрување на учениците на воздраст од 13-17 кои сакаат да ги решат најголемите проблеми во светот со тоа што ќе им се даде можност да учат и да експериментираат на теми како Вештачка интелигиенција, Генетски инженеринг или за Вселенската технологија е филозофоја на Здружението на знаење (TSK). Оваа организација раководи со ten-month global innovation extracurricular programme for high-school pupils и сега бара нова група од 40 ученици за следната академска година.

Денешните тинејџери имаат потенцијал да бидат лидери на иднината и иноватори, и со оваа програма кој е направен во согласност со програмата на Харвард, Стенфорд или MIT е дизајниран да создаде средина за учење како на Google или Facebook, тие ќе имаат пристап до ресурси и ментори потребни да го забрзаат нивниот напредок.

Што прават учениците во The Knowledge Society програмата:

  1. Учат за иднината и како новите технологии влијаат на целиот свет.
  2. Имаат пристап до ментори од различни кмпании вклучувајќи ги Google, Tesla, Apple, Microsoft, BenchSci и др.
  3. Работат со цветски организации во решавањето на секодневните предизвици.
  4. Дел се од глобалната заедница со други млади луѓе кои имаат исто мислење, околу 1200 ученици од 20 различни земји.
  5. Имаат обуки за иновации со обучувачи кои им помагаат да ги откријат нивните интереси и да создадат значајни проекти.
  6. Го забрзуваат нивниот личен развој со помош на обуки за начинот на размислување.
  7. Го развиваат нивното лично портфолио со проекти од ниво на магистер за да имаат пристап до можностите како што се практиканти, конференции и др.

Тие што се заинтересирани да учествуваат може да аплицираат за следната програма која започнува во септември 2021 apply by June 30 through this link.