Наши членови на Вториот европски самит на СТЕАМ едукатори!

Возбудливи вести од DIG-ED на ЕАСЕ самитот на СТЕАМ едукатори!

🌟 Возбудени сме што можеме да ги споделиме извонредните достигнувања на двајца извонредни членови од DIG-ED, Маја и Ѓорѓина, кои неодамна ги покажаа своите иновативни идеи и проекти на ценетиот Втор европски самит за STEAM едукатори. Маја, застапник за интегрирање на мобилните игри со изменета реалност во образованието, ја воодушеви публиката со нејзината презентација на тема „Користење мобилни игри со изменета реалност во образованието“. Нејзиниот говор го нагласи трансформативниот потенцијал на интегрирање на искуствата со изменета реалност во образовните програми, правејќи го учењето привлечно, интерактивно и извонредно за учениците. Наводите на Маја поттикнаа значајни дискусии за тоа како можеме да ја искористиме модерната технологија за да го преобликуваме образовниот пејзаж. Од друга страна, Ѓорѓинаја воодушеви публиката со нејзиниот проект насловен „Игри од типот лов на богатство во STEAM образованието“. Таа демонстрираше како игрите во стилот на лов на богатство може генијално да се применат за да се научат и зајакнат концептите во науката, технологијата, инженерството, уметноста и математиката. Демонстрацијата на Ѓорѓина ги инспирираше едукаторите и присутните да истражуваат креативни методи за инкорпорирање на гејмифицирани пристапи за учење за да го направат образованието STEAM повозбудливо и поефективно. Презентациите на Маја и Ѓорѓина не беа само информативни, туку и инспиративни, покажувајќи го потенцијалот за иновативни пристапи за подигнување на образованието на STEAM и поттикнување љубов кон учењето. Тимот на DIG-ED им честита за нивниот исклучителен придонес на Самитот на EASE и нивната посветеност да го трансформираат образованието на STEAM за посветла иднина! 🌟✨

На следните линкови можете да ги погледнете нивните презентации:

https://www.youtube.com/watch?v=XHMS-33GMvc&t=1167s

https://www.youtube.com/watch?v=SmbuMxQ3fvE