STEM Discovery Week 2021

Шестото издание на STEM Discovery Campaign се фокусира на теми од одржливост и граѓанство и се одбележува од 1 Февруари до 30 Април 2021, со акцент на активностите за време на наеделата 23-30 Април.

STEM Discovery Campaign 2021 е заедничка иницијатива организирана од Scientix која ги повикува проектите, организациите, библиотеките, училиштата, факултетите ширум Европа и светот за го одбележат изучувањето и кариерите во СТЕМ областите

STEM Discovery Campaign е одбележување на постојаната посветеност и работа на наставниците и сите заинтересирани страни за подобрување на СТЕМ образованието ширум Европа.

Ги охрабруваме сите да земете учество во STEM Discovery Campaign 2021 преку организирање на СТЕМ активности и поставувајќи ги на мапата на STEM Discovery Campaign.

Повеќе информации може да најдете на следниот линк: SDC21 – Scientix