Време е да гласаш за твојот омилен Scientix ресурс! Учествувај во translation service campaign 2

Scientix и STEM School Label те поканува да гласаш за најкорисните материјали за учење со што ќе добиеш прилика да го имаш твојот омилен ресурс од репозиториумот преведен на 37 јазици! Второто издание на Translation Service Campaign ќе биде фокусирано на имплементација на наставната програма.

Во духот на подигање на свеста на граѓаните за глобални прашања преку STEM едукацијата, STEM School Label им дава можност на наставниците да ги вметнат во нивната училница и на нивниот јазик највреднисте едукативни материјали од Европски проекти оббјавени во репозиториумот на Scientix.

Ќе имаш можност да гласаш до 6 декември. После гласањето најпопуларните наставни материјали од „спроведувањето на наставната програма“ на STEM School Label клучните елементи ќе бидат преведени од Scientix и ќе бидат достапни на 37 јазици.

Прочитај ги условите и како да гласаш на следниов линк here.

Информации за првото издание од Service Campaign има на следниот линк STEM Discovery Campaign 2021. Наставниците гласаа за нивниот омилен ресурс во рамките на STEM School Label categories “Connections” и “School Leadership and Culture”.