Повик за учество во отворена наука конференција за комуникација

Центарот за промоција на науката сегаобјави повик за пријавување на Конференцијата за комуникација со отворена наука – OpenSciComm 2022, која ќе се одржи во четврток на 24 и петок на 25 ноември 2022 година.

Конференцијата ќе поврзе сложени истражувачки теми со концепти кои и се познати на јавноста како што се климатските промени, вештачката интелигенција, најсовремените технологии итн. Главната цел на конференцијата ќе биде да се презентираат ефективни и сигурни практики на научната комуникација, да се покаже нивниот потенцијал во различни средини и справување со критични прашања и да се олесни размената на идеи и пристапи меѓу врсниците и практичарите. Конференцијата ќе ги обедини научната заедница и општеството во целина преку креативен и вреден дијалог, овозможувајќи активно вмрежување и поттикнување на јавното разбирање на науката преку искористување на технологијата.

Доколку сте заинтересирани да учествувате, можете да најдете повеќе информации овде и да го покажете вашиот интерес со пополнување на формуларот на веб-страницата пред 10 септември. Сите апликанти ќе бидат информирани за резултатите до 20 септември.

Во случај на успешно поднесување, сите вклучени говорници, презентери и фасилитатори ќе добијат бесплатен промотивен пакет, бесплатни оброци за време на конференцијата и покана за коктел прием!