Промовирајте ги вашите најдобри СТЕМ активности со Scientix

Секоја година за време на STEM Discovery Campaign, Scientix им дава единствена можност на наставниците да постават каква било активност на STEM што ја организирале и да го раскажат за тоа  на блогот. Илјадници наставници ширум светот можат јавно да ги споделат своите СТЕМ активности, реализирани директно на час или онлајн, и да ги инспирираат наставниците да ги следат нивните примери. Не пропуштајте ја шансата да ги промовирате вашите активности преку Scientix!

Оваа година, Scientix подготви два натпревари отворени за сите заинтересирани за STEM образование:

Натпревар Scientix 1: Можете да  организирате каква било (онлајн) активност што го промовира СТЕМ во контекст на кој било предмет на СТЕМ на вашиот час во периодот од февруари до април 2021 година и да напишете напис на блогот на англиски јазик. 

Натпревар Scientix 2: Scientix  ги повикува сите што сакаат да организираат каква било (онлајн) активност заснована на ресурс од базата на ресурси на Scientix. Откако ќе ја завршите вашата активност, напишете напис на блогот на англиски јазик за тоа што сте направиле во вашата активност.

Двата конкурса се отворени до 30 април 2021 година. Повеќе информации и условите може да најдете на целната страница на Stem discovery Campaign 2021.