Снимка од вебинарот „Реализирани СТЕМ активности за време на Stem discovery Campaign”


На 28 април се одржа вебинарот „Реализирани СТЕМ активности за време на Stem Discovery Campaign” поддржан од Scientix.                                  …

Read More...

Снимка од вебинарот „Педагошки аспекти на онлајн наставата – како да се реализира добар онлајн час“


На 24.02.2021 се реализираше вебинарот  „Педагошки аспекти на онлајн наставата – како да се реализира добар онлајн час“. На вебинарот беа презентирани заклучоците од работилницата „Педагошки аспекти на онлајн наставата“, коордганизирана од Scientix,  како и…

Read More...

Снимка од вебинарот „Квалитетна онлајн настава базирана на интерактивни едукативни ресурси во информатиаката“


На 10.02.2021 се реализираше вебинарот „Квалитетна онлајн настава базирана на интерактивни едукативни ресурси во информатиаката“ во соработка со Scientix. На вебинарот презентираа Марија Гогова Пупиноска и Благородна Сотиров кои презентираа интерактивни дигитални ресурси и како…

Read More...

Снимка од вебинарот „Добри СТЕМ практики од онлајн наставата по математика“


На 27.10.2021 се реализираше вебинарот „Добри СТЕМ практики од онлајн наставата по математика“ на кој своите добри практики ги презентираше м-р Силвана Ј.Бинова наст. по математика. Вебинарот со проследија 190 наставници. Во прилог е видео…

Read More...

Снимка од вебинарот „Добри СТЕМ практики“


Вебинарот „Добри СТЕМ практики“ успешно се реализираше на 23.12.2020 год. На вебинарот Аида Петровска и Билјана Николова презентираа успешни практики од својата настава. Снимката од вебинарот можете да ја погледнете тука.  

Read More...