На 18.05.2022 се реализираше вебинарот „Реализирани активности во рамки на Stem Discovery Campaign” на кој Силвана Бинова ги презентираше двата свои настани со кои таа учествувала во кампањата. Во продолжение можете да ја проследите снимката од вебинарот. Во прилог ја доставуваме и преентацијата користена на вебинарот.Continue Reading

Овој месец ДИГ-ЕД подготвува два вебинари во рамки на Stem Discovery Campaign. Наши наставници ќе ги споделат активностите кои ги реализирале со своите ученици со цел промовирање на СТЕМ предметите и СТЕМ кариерите. На првиот вебинар предавач ќе биде Силвана Бинова, наст. по математика. Вебинарот ќе се реализира на 18.05.2022Continue Reading

На 15.12. 2021 се одржа последниот вебинар од серијата вебинари на тема „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“ на кој презентер беше Никола Делевски проф. по физика. Проследете ја снимката од вебинарот: Во прилог е и презентацијата користена на вебинарот.Continue Reading

На 15.12.2021 (среда) со почеток од 19 часот ќе се реализира четвртиот и последен вебинар за оваа година на тема „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“. Вебинарот се реализира со поддршка на Scientix. Наш презентер ќе биде Никола Делевски проф. по физика во СОУ “Никола Карев” Струмица. РегистрацијатаContinue Reading

На 29.11.2021 се реализираше третиот по ред вебинар од серијата вебинари „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“. На вебинарот презентерки беа Биљана Стојановска ООУ “Св. Кирил и Методиј” Центар – Скопје и Билјана Лазареска ООУ “Вера Јоциќ” Гази Баба – Скопје. Тие со учесниците ги споделија своите искустваContinue Reading

На 24.11.2021 (среда) со почеток од 19 часот ќе се реализира третиот вебинар од серијата вебинари на тема „Придобивки и предизвици при реализација на онлајн наставата“. Презентери на овој вебинар се: Биљана Стојановска ООУ “Св. Кирил и Методиј” Центар – Скопје и Билјана Лазареска ООУ “Вера Јоциќ” Гази Баба –Continue Reading

На 20.10.2021 се реализираше вебинарот „Придобивки и предизвици од реализацијата на онлајн наставата“ на кој своите искуства со наставниците ги сподели Александра Блажевска. За оние кои не беа во можност да присустваат на вебинарот во продолжение ја споделуваме снимката. Исто така ви ја споделуваме и презентацијата која ја користење Александра.Continue Reading

Ви најавуваме нов вебинар „Придобивки и предизвици при реализацијата на онлајн наставата“, а со тоа и нов и искусен предавач Александра Блажевска – наставник по хемија. Вебинарот ќе се реализира на 20.10.2021 (среда) со почеток во 19 часот. За да се пријавите на вебинарот кликнете на следниот линк.Continue Reading

На 06.10.2021 со почеток во 19 часот се реализираше првиот вебинар за оваа учебна година „Придобивки и предизвици при реализацијата на онлајн наставата“. Презентер беше Игор Богдановски – наставник по математика. На вебинарот беше направена споредба помеѓу далечинското учење и учењето со физичко присуство како и беа споделени нови онлајнContinue Reading

На 26 мај се реализираше последниот вебинар за оваа учебна година на тема: „Презентација на добри практики на онлајн алатки за формативно оценување и креирање на дигитални СТЕМ материјали“ кој се организираше во соработка со Scientix. Во прилог ви ја доставуваме снимката од вебинарот:   Исто така ги споделуваме иContinue Reading