Реализирана работилницата „Педагошки аспекти на онлајн наставата“


На 29 и 30 јануари се реализираше работилницата „Педагошките аспекти на онлајн наставата“. Работилницата се организираше во соработка со Scientix, а фасилитатор на истата беше проф. д-р Владимит Трајковиќ. На работилницата учествуваа околу 40 наставници…

Read More...

Вебинар „Добри СТЕМ практики од онлајн наставата во одделенска настава“


На 03.02.2021 со почеток во 18 часот ќе се реализира вебинар „Добри СТЕМ практики од онлајн наставата во одделенска настава“. На вебинарот свои добри практики ќе презентираат наставничките Цанка Костова и Билјана Чурлевска Маневска кои…

Read More...

Снимка од вебинарот „Добри СТЕМ практики од онлајн наставата по математика“


На 27.10.2021 се реализираше вебинарот „Добри СТЕМ практики од онлајн наставата по математика“ на кој своите добри практики ги презентираше м-р Силвана Ј.Бинова наст. по математика. Вебинарот со проследија 190 наставници. Во прилог е видео…

Read More...

Работилница „Педагошките аспекти на онлајн наставата“


На 28 и 29 јануари ќе се реализира работилница „Педагошките аспекти на онлајн наставата“. Работилницата ќе ги опфати педагошките аспекти на онлајн наставата, како да се организира квалитетен онлајн час по СТЕМ предметите со технологија…

Read More...

Вебинар „Добри СТЕМ практики во онлајн наставата по математика“


На 27 јануари со почеток од 18 часот ќе се реализира вебинарот „Добри СТЕМ практики во онлајн наставата по математика“. На вебинарот м-р Силвана Ј. Бинова ќе презентира свои добри практики од онлајн наставата по…

Read More...

Снимка од вебинарот „Добри СТЕМ практики“


Вебинарот „Добри СТЕМ практики“ успешно се реализираше на 23.12.2020 год. На вебинарот Аида Петровска и Билјана Николова презентираа успешни практики од својата настава. Снимката од вебинарот можете да ја погледнете тука.  

Read More...

Вебинар „Добри СТЕМ практики“


На 23 декември со почеток во 18 часот ќе се реализира вторниот вебинар „Добри СТЕМ практики“. За време на вебинарот ќе бидат споделени добри практики од наставата од наставниците Аида Петровска и Билјана Николова. Вебинарот…

Read More...

Вебинар “Презентација на Scientix 4”


На 16 декември со почеток во 18 часот ДИГ-Ед ќе го организира првиот вебинар како Навионална контакт точка на Scientix. Вебинарот е наменет за наставници и стручна служба од училиштата. Учесниците ќе се запознаат со…

Read More...

Анкета за наставните практики и употребата на образовните технологии за време на Ковид-19


Scientix, заедно со Amgen Teach и STEM Alliance, спроведува меѓународно истражување за наставните практики и употребата на образовните технологии за време на Ковид-19. Резултатите од истражувањето, кое се однесува на наставниците во основно и средно…

Read More...