Претставници на Диг-Ед во периодот од 04 до 14 јули земаа учество во обуки во рамки на Еразмус+ проектот Upgrade with learner-centered approach. Обуките се реализираа во Католичкиот Универзитет во Ружомберок, Словачка, институција која е и координатор на проектот во кој учествуваат наставници, професори, психолози, педагози и менаџери од повеќеContinue Reading

На 6 и 7 мај ДИГ-Ед беше домаќин на вториот транснационален проектен состанок од Еразмус проектот “Upgrade With Learner Centered Approach” во кој ДИГ-ЕД е партнер.                     За време на состанокот се разгледуваа досегашните активности: изготвувањето на компетенциите за наставници иContinue Reading

На 4 и 5 ноември наши претставници просуствуваа на онлајн состанокот со кој започнаа активностите од Еразмус проектот ” Upgrade Yourself with Learner Centered Approach”. Овој проект ќе се реализира следните две години и е од акцијата КА203. Целта на проектот е да им се овозможи на наставниците од нашатаContinue Reading