Presentation on “Cyber security and misinformation”

Stories on cyber security and misinformations

Games about Cyber security and media literacy

Авантурите на топката

Приказна – Ќе ти ја дадам лозинката

Учење преку игра

Игра за безбедно користење на интернетот

Лажен сајт – приказна

Во замокот на сајбер безбедноста

Собери ги знакчињата

Игра

Игри креирани во Scratch на тема сајбер безбедност и справување со дезинформации

Virtual Pet Game

Зузу, неговата дружина и Биби

Пеперутката и изгубените дијаманти

Црвената топка и сајбер безбедноста

Мачка истражувач

Безбедност на интернет – бомба

Во замокот наречен безбеден интернет…

Cyber security

Собери ги знакчињата

Internet mess